Telefon
WhatsApp
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Açılışta Konuştu

Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkilerini ve devam eden çalışmaları değerlendirdi. 

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yapılan Nurettin-Naciye Setenci Aile Sağlığı Merkezi açılışında konuşan Bakan ÖzhasekiTürkiye'nin bir yıl önce yaşadığı depremin ardından büyük çaba sarf ettiğini ve halen etkilenen bölgelerde çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Depremde 18 milyon insanın etkilendiğini ve 53 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Özhaseki, 680 bin ev ile 170 bin dükkan ve işyerinin yıkıldığını ifade etti. Toplam hasarın 100 milyar doları aştığını belirten Bakan Özhaseki, devletin bu bölgeleri ayağa kaldırmak için büyük bir çaba sarf ettiğini vurguladı.
Bakan Özhaseki, şu anda bakanlık olarak binin üzerinde şantiyenin bulunduğunu ve 300 bin civarında konutun yapımının devam ettiğini söyledi. Ayrıca, 4 bin 333 köyde çelikten köy evlerinin yapıldığını da ekledi.
Özhaseki,  Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından seçilen belediye başkanlarını tebrik ederek, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Vatandaşın verdiği mesajı aldıklarını ve hizmet dolu bir ömür geçirdiklerini belirten Özhaseki, vatandaşın verdiği ihtarı dikkate aldıklarını ve daha çok hizmet ederek devam edeceklerini söyledi.

ohrs

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!