Telefon
WhatsApp
“Güçlü Kadın Güçlü Türkiye!”

“Büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için ne diyoruz? ‘Güçlü kadın güçlü Türkiye!’ Güçlü Türkiye’nin yolu güçlü kadından geçerken güçlü kadının yolu da huzurdan ve güvenden geçiyor. Bir kadın huzurluysa geleceğimiz olan çocuklar da huzurludur. Aile huzurludur, toplum huzurludur. Eğer bir kadın huzurlu değilse, çocuk da aile de toplum da huzurlu olamaz. Bu noktada, Türkiye’nin huzuru ilkesiyle hareket eden İçişleri Bakanlığı olarak, kadınları huzursuz eden hiçbir tavra, hiçbir girişime, asla ve asla tahammül de etmiyoruz, sabır da göstermiyoruz asayiş başlığımız içinde en önemli çalışma alanlarımızın başında bu nedenle, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele gelmektedir.”

Kadınların Sosyal Hayata Katılımını Desteklemeye Devam Edeceğiz

Tüm dünyada mücadelesi verilen kadına şiddetin, temel insan hakları sorunlarından biri olduğunu ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Bugün olduğu gibi gelecekte de kadına yönelik şiddete asla müsamaha göstermeyecek, kadınların güvenle, sosyal hayata katılımını desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, bu alanda birçok projeyi ve yenilikleri hayata geçirdiklerini söyleyerek şunları kaydetti:

“Elektronik kelepçe projesiyle yüksek riskli pek çok olası şiddet vakasını önlemeyi başardık. Şu an itibariyle aktifte 720 elektronik kelepçe uygulamamız var. Ve biz bu kapasiteyi 1.500’e çıkarmış durumdayız. KADES uygulamamız da bu alanda verdiğimiz mücadelede çok önemli bir yere sahip. Hayata geçirildiği günden bugüne KADES, 6 milyona yakın kişi tarafından indirildi ve bu uygulama aracılığıyla 1 milyonu aşkın ihbar alındı. Bu ihbarlar en hızlı şekilde değerlendiriliyor ve en yakın güvenlik birimlerimizce gerekli müdahalede bulunuluyor. Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızda kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren birim sayısını 1.267’ye yükselttik.”

Bir Hayat Solmasın Diye Elimizden Gelenin Fazlasını Yapmamız Gerekiyor

Şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırmak için farkındalık programlarını yaygınlaştırmanın en temel öncelikleri arasında olduğunu beyan eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “112 bini aşkın kolluk personelimize kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik eğitimler verdik. Bir kadının, bir annenin gözünden yaş akmasın, bir hayat daha solmasın diye elimizden geleni değil, elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerekiyor. Eğer ülkemizde bir kadın yaşamından endişeliyse, bunu ortadan kaldırmak bizim, hepimizin en büyük görev ve sorumluluğudur. Kadına yönelik şiddete karşı etkin mücadelenin başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere; sivil toplum kuruluşları, üniversitelerimiz ve medyamız ile topyekûn bir seferberlikle hareket edildiği takdirde başarıya ulaşacağına inanıyoruz.” dedi.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlayarak cümlelerini şöyle sonlandırdı:

“Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bir milat olsun. Kaygının, endişenin ve korkunun olmadığı, sevincin, huzurun ve mutluluğun olduğu güzel günlerin miladı olsun. Bu duygularla, bugün buraya davetimize icabet eden, şehit ve gazi annelerimize, kadın girişimcilerimize, kadın STK temsilcilerimize ve tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

 

ohrs

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!